7 calități de care ai nevoie pentru a fi un agent imobiliar de succes

7 calități de care ai nevoie pentru a fi un agent imobiliar de succes

Una dintre cele mai comune profesii în domeniul real estate, este cea de agent imobiliar. Însa, acest lucru nu înseamnă că toată lumea practică această meserie corect! Așa cum prea bine știi, sectorul imobiliar îți oferă multe oportunități de carieră, tot ce trebuie tu să faci, este să-ți dai seama care dintre ele ți se potrivește cel mai bine. În acest material, îți vom prezenta, șapte calități de care un agent imobiliar trebuie să dea dovadă.

  1. Un entuziasm nemărginit

În opinia mea, aceasta este una dintre cele mai importante calități de care trebuie să dea dovanda agentul imobiliar. Fără aceasta, celelalte își vor pierde din importantă.

Chiar dacă acest job îți poate oferii niște satisfacții profesionale incredibile, există cu siguranță momente în care vei lucra ore lungi, până seară târziu, zile la rând însă fără niciun rezultat. Nu te speria, nu este vina ta, pur și simplu așa funcționează acest job. Însă, pentru a trece cu bine peste aceste perioade, singură soluție este să fii mereu entuziasmat, să iubești tot timpul ceea ce faci și niciodată să nu-ți pierzi concentrarea. Acest entuziam îți va da puterea de a lucra mai multe ore și de a te ocupa probabil și de persoane mai dificile, deoarece în cele din urmă, eforturile tale vor fi cu siguranță răsplătite pe măsură.

  1. Abilități foarte bune de comunicare

Dacă ești o persoană căreia îi place să vorbească, ai noroc! În calitate de agent imobiliar, îți vei petrece foarte mult timp vorbind cu oamenii, indiferent că este vorba de clienți sau colaboratori. În cazul în care nu ești un bun vorbitor din fire, stai liniștit, cu puțin efort acest lucru se învață.

Câteva sfaturi pentru o comunicare eficientă:

–          Fii un bun ascultător.

–          Oferă interlocutorului șansa de a vorbi și fii atent la toate informațiile.

–          Pune întrebări, conversația nu trebuie să fie un monolog.

–          Creează contact vizual, însă nu exagerat. Nu vrei ca interlocutorul tău să se simtă ciudat.

  1. Abilitatea de a rezolva probleme

Practic, fiecare client vine la tine cu o “problemă”, cu toții își doresc să vândă sau să cumpere o casă cu ajutorul tău. Ei bine, tu trebuie să fii capabil să le oferi clienților tăi cea mai bună experință în cadrul acestui proces. Chiar dacă în linii mari, tot ce ai de făcut este să intermediezi vanzariile sau achizițiile, de la caz la caz, pot apărea fel și fel de situații care vor îngreuna procesul (buget limitat, imobil cu probleme etc). Însă din fericire, acestea sunt momentele perfecte pentru a demonstra, cât de bun ești în meseria pe care o practici cu atâta pasiune!

  1. Abilităţi de negociere

Fie că te-ai născut cu ele, fie că le dobandesti în timp, abilităţiile de negociere îți vor fi mereu solicitate. Așa cum am zis mai sus, treaba ta este să-i asiguri clientului cea mai bun experiență de vânzare sau achiziție. Acest lucru, se referă desigur și la obținerea celui mai bun preț în favoarea acestuia.

Negocierea se împarte în 3 mari categorii

–          Prețul de vânzare – va trebui să reușești să vinzi la prețul maxim acceptat de cumpărător, în cazul în care clientul tău vrea să vândă.

–          Prețul de achiziție – va trebui să cumperi la prețul minim la care este dispus să vândă vânzătorul, în cazul în care clientul tău își dorește să cumpere.

–          Comisionul tău – fiecare efort trebuie răsplătit pe măsură! Negociază-ți un comision care să te satisfacă și care să-ți reflecte adevărată valoare. Astfel, vei fi mult mai motivat să faci tranzacții de succes!

  1. Cunoștințe în lumea tehnologiei

Odată cu trecerea timpului, aceste abilități devin din ce în ce mai importante. Pentru a avea succes în față competiției, este obligatoriu să știi să lucrezi cu tehnologia. Aici va refer la:

–          Utilizarea eficientă a CRM-ul cu care firma de brokeraj la care ești angajat lucrează.

–          Aplicații GPS – te vor ajuta să ajungi cât mai rapid  în zonele pe care nu le cunoști foarte bine .

–          Editare foto – trebuie să faci ca pozele locuințelor pe care le pozezi să arate cât mai bine.

–          Marketing – fii prezent pe toate platformele sociale și înțelege cum funcționează toate tool-urile legate de promovare. În cazul în care nu te descurci, există firme specializate de marketing în domeniul imobiliar care îți vor trimite clienți. Tot ceea ce tu va trebui să faci, este să le prezinți proprietatea și dacă este cazul, să închei tranzacția.

Pentru un tânăr care a crescut folosind tehnologia, toate aceste lucruri vor fi ușor de învățat. Însă, să nu uităm faptul că, această meserie este practicată cu succes și de persoane cu vârste mai înaintate, iar pentru a face față concurenței, este esențial că și aceștia să fie mereu la curent cu noile tehnologii și proceduri.

  1. Integritate

Dacă îți dorești să fii recomandat mai departe de către clienții tăi și să te bucuri de încrederea acestora pe termen lung, etica ta trebuie să fie la un stardard foarte ridicat. Niciodată nu face promisiuni pe care nu le poți ține, nu ascunde niciodată viciile unei proprietăți doar de dragul de a o vinde mai rapid și oferă-le mereu clienților tăi cele mai bune servicii. Nu uita, scopul tău este de a facilita tranzacția unei proprietăți, atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător. Ulterior, dacă îți faci treaba bine, recompensele materiale nu vor înceta să apară.

  1. Abilități de relaționare

În imobiliare, este despre pe cine cunoști și cine te cunoaște. Odată ce capeți experiență necesară, este obligatoriu să-ți creezi conexiuni de valoare, să intri în grupuri în care oamenii se ajută reciproc și în fiecare zi ai ceva nou de învățat. În caz contrar, șansele de a deveni un agent profesionist se micșorează.

Crezi că fără a avea o fire extrovertită, este imposibil să relaționezi eficient? Ba chiar din contră, studiile arată că oamenii introvertiți sunt chiar mai buni la acest capitol, deoarece ei ascultă mult mai mult decât vorbesc, și asta le oferă un real avantaj.

Sfaturi pentru dezvoltarea abilitatiilor de relaționare:

–          Fii plăcut. Oamenii adoră să stea în preajma persoanelor zâmbitoare și prietenoase.

–          Fii pasionat. Pasiunea ta pentru imobiliare trebuie să poată fii observată cu mare ușurință.

–          Follow up. Nu este suficient doar să stabileșți o conexiune. Trebuie să păstrezi în permanentă legătura cu contactele tale dacă vrei să-ți crești șansele de reușită.

În opinia mea, mai presus de toate calitățiile enumerate mai sus, este perseverența. Așa cum am mai spus, o carieră în domeniul imobiliar, nu se face peste noapte. Vor fi multe momente în care vei simți că munca ta nu este răsplătită pe măsură și îți va veni să renunți, însă nu această este soluția. Ce trebuie tu să faci, este să nu renunți niciodată la visul tău de a deveni expert în sectorul care te pasionează și să aduci cu adevărat valoare în viață oamenilor cu care colaborezi. Astfel, fără niciun fel de îndoială, toată muncă ta va fi plină de satisfacții!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *