Despre mine

Despre mine

La fel ca si tine

În ziua de 2 februarie 2022, în urma unor analize indicate de medic, am fost diagnosticat cu diabet tip 1, la vârsta de 24 de ani. Și da, știu că nu-ți place deloc să auzi cuvinte precum: boală, diagnostic, afecțiune, condiție medicală, așa că, rectific fraza de mai sus astfel: Din ziua de 2 februarie 2022, viața mea s-a îmbunătățit considerabil ; analizele îmi ies mai bine ca niciodată la fiecare control de rutină, am început să practic cu multă plăcere activitate fizică zilnic, am trecut la o alimentație cât se poate de sănătoasă și am învățat să apreciez altfel toate lucrurile din jurul meu.

Cele mai comune simptome alea diabetului, care ar trebui să te facă imediat să mergi la un set de analize sunt: urinări dese, sete excesivă, pierderea în greutate și senzația de oboseală. Dintre toate acestea, singurul semn care a fost valabil în cazul meu, a fost cel de pierdere în greutate.

Undeva în luna noiembrie 2021, am constatat faptul că, de la o greutate constantă de 64 kg, am ajuns fără nicio explicație la 59 kg.  Prin urmare, am zis că soluția este să mănânc mai mult. Zis și făcut! Am crescut considerabil numărul de calorii consumate zilnic, însă surpriza a fost că, după mai mult de o luna de “efort”, greutatea mea era în continuare constantă, 58-59 kg ( la o înălțime de 1.68, în cazul în care te intrebai ).

Ce a urmat?

Luna ianuarie este luna în care de ani de zile îmi fac analizele de rutină. Am profitat de ocazie și i-am comunicat doctorului meu problema cu slăbitul, urmând că dânsul să-mi solicite un set de analize complet. În scurt timp am efectuat toate investigațiile și nu mică mi-a fost mirarea când am observat că mare parte dintre acestea erau date peste cap: colesterolul, trigliceridele, cortizolul și desigur.. glicemia. Valoarea acesteia dimineața, “pe burtă goală” era de 220 mg/dcl, iar hemoglobina glicozilată (Hba1C) era de 10,8 %. Dacă și tu ești diabetic, sunt convins că știi exact ce înseamnă aceste valori, fapt pentru care nu voi mai intra în detalii.

De aici în colo, a început viață mea cu diabet. La început dificilă, din cauza numărului enorm de informații care trebuiau acumulate, însă ulterior, doar o rutină zilnică.

Am creat platforma “Maximate” deoarece îmi doresc să împărtășesc cu tine toate cunoștințele pe care le-am acumulat în acest timp și să te ajut să obți un control exemplar al diabetului.

 Experimentele pe „propria piele”, discuțiile cu unii dintre cei mai buni doctori diabetelogi și zecile de cărți și materiale de specialitate parcurse, m-au ajutat să înțeleg clar această afecțiune și să învăț s-o controlez. Prin urmare, am sintetizat toate aceste informații aici, atât sub formă unor resurse gratuite cât și a unui curs complet, astfel încât și tu să poți avea rezultate remarcabile.


Realizarile mele cu diabet

Hba1C sub 5%

La seturi consecutive de analize

Time in ranges peste 90% constant

Timp petrecut in zona de hipoglicemie 1%, iar in zona de hiperglicemie intre 0-1%

Stare fizica si psihica exceptionala

Alimentatia, sportul si odihna sunt factori esentiali pentru un stil de viata sanatos

Aprecierea controlului diabetului

Din partea unora dintre cei mai buni doctori din Bucuresti