Abbott Proclaim XR – Dispozitivul miraculos care controlează neuropatia diabetică și oferă pacienților o nouă șansă la o viață fără durere

Diabetul si neuropatia

Diabetul este o afecțiune cronică care poate provoca neuropatie – o afecțiune care afectează nervii periferici, adică acei nervi care se află în afara creierului și a măduvei spinării. Neuropatia diabetică apare atunci când nivelurile ridicate de zahăr (glicemia crescută) din sânge afectează nervii periferici și îi fac mai vulnerabili la daune (infectii, lovituri, zgarieturi etc).

Persoanele cu diabet sunt mai susceptibile să dezvolte neuropatie diabetică decât persoanele fără diabet. Prin urmare, acestea trebuie sa fie foarte atente la simptome.

Simptomele neuropatiei

Există o varietate de simptome, precum furnicături, amorțeală, durere sau slăbiciune în mâini și picioare.
Neuropatia diabetică poate fi o afecțiune gravă, deoarece poate afecta abilitatea unei persoane de a simți durere sau alte senzații și poate duce la răni nedetectate care se pot infecta și pot duce la… stii tu, nu vreau sa folosesc cuvantul! Astfel, aceasta afectiune trebuie tratata cu maximă seriozitate, mai ales ca, tinută sub control, nu vă va face mari probleme.

Preventia

Controlul glicemiei reprezintă cea mai bună metodă de a preveni sau a reduce riscul de neuropatie diabetică. Este important ca persoanele cu diabet să monitorizeze cu atenție nivelurile de zahăr din sânge și să ia măsuri pentru a le menține într-un interval normal. De asemenea, menținerea unui stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, poate ajuta la prevenirea sau reducerea riscului de neuropatie.

Toate acestea până acum, când avansul tehnologiei ne lasă încă o dată „cu gură căscată”

Faceti cunostinta cu dispozitivul Abbott’s Proclaim XR SCS.

Pe data de 26  ianuarie 2023, compania Abbott a primit aprobarea FDA – US Food and Drug Administration pentru lansarea dispozitivului său de neurostimulare implantabil, numit Abbott Proclaim XR.

Proclaim XR este un dispozitiv de neurostimulare implantabil, care utilizează tehnologia de stimulare a măduvei spinării pentru a trata durerea cronica. Dispozitivul este proiectat să ajute pacienții care suferă de durere cronică,de spate sau a membrelor, să trăiască o viață mai activă și mai productivă.

Acestă mică minunatie, utilizează tehnologia de învățare automată pentru a se adapta la nevoile individuale ale pacientului, îmbunătățind eficacitatea tratamentului și reducând timpul de ajustare manuală necesar. De asemenea, dispozitivul este compatibil cu aplicația mobilă MyProclaim, care permite pacienților să își monitorizeze și să își gestioneze terapia de neurostimulare de pe dispozitivul lor mobil.

Aprobarea FDA a venit după un studiu clinic de 24 de luni care a arătat eficacitatea dispozitivului în tratarea durerii cronice. Studiul a implicat 152 de pacienți și a arătat o reducere semnificativă a intensității durerii și o îmbunătățire a calității vieții pentru majoritatea pacienților.

În concluzie, cu acest dispozitiv revolutionar, persoanele cu neuropatie diabetică și alte afecțiuni care provoacă durere cronică pot spera să trăiască o viață mai activă și mai productivă, cu mai puține restricții cauzate de durere.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *